Att Växa
 

Självförtroende, utseende, komplex, att bli äldre, media, reklam,
hur vi är mot varandra, hur vi är mot oss själva, språket vi använder,
respekt, främlingsrädsla, framtidsdrömmar, jämställdhet, att stå för
den man är, generositet m.m. Detta tas upp i ett meningsfullt, roligt,
allvarsamt och musikaliskt möte med artisten, musikern och
komikern Bengt Kyllinge. Låtar, snack, tankeväckning, elevmedverkan,
musik m.m. varvas generöst.
Bengt har under många år arbetat som lärare innan han sadlade om till att bli musikartist.
Skolår 4-6 och/eller Skolår 7-9, konfirmander eller gymnasiet.
Tid 45 min.
Det finns ett diskussions- och workshops-material att använda före och/eller efter föreställningen.

"Bengt Kyllinge och Oskar Appelqvist varvade medryckande melodier med mellansnack och elevmedverkan när skolföreställningen "Att Växa" kom till Karlskrona Konsthall igår."
Sydöstran

”Hej, Bandet med "Att Växa" var hos Kristinebergsskolan här i Åmål i fredags. Vill bara berätta att det var mycket uppskattat av alla, och glada tonåringar kom efteråt under dagen och sa spontant att det hade varit superbra. mvh Mimmi Käller"
Brev till producent Margareta Magnusson på Värmlandsoperan
 
"I en rasande rolig föreställning tar Bengt Kyllinge och Värmlandsoperan itu med komplex, utseendefixering och väldigt många andra svidande svåra tonårsproblem. .... Med mycket musik och humor utmanar Bengt Kyllinge, Torbjörn Strand och Pär Jorsäter den unga publikens syn på sig själva och sin omgivning. ... I ett rasande tempo, och med en högst deltagande publik som skrattar högt och skrattar ännu mer, röjer Bengt Kyllinge väg genom tonårsträskets prövningar. ... Sara Söderberg, Olivia Högberg, Måns Olm och Christian Weitzel gillade allt i föreställningen och särskilt låtarna, säger de. -Det handlar om att vara positiv, inte negativ, säger Måns Olm. Man ska absolut inte sitta och ha tråkigt för att man tror att man inte duger som man är, för det gör man! ... Olivia Högberg: När man ser någon som är snygg vill man vara som den. På så sätt blir man inte sig själv. Men man måste försöka tänka att jag är lika fin som de andra, säger hon. För alla är annorlunda, ingen är likadan..."
Nya Wermlands-Tidningen
 
"Sjätteklassare fick hjälp av Bengt Kyllinge att hitta vägar till att acceptera sig själv och andra. Humoristiskt och musikaliskt lotsar han sjätteklassarna förbi grynnor och grund som fördomar och känslan av att inte räcka till. Genom att bjuda på sig själv får han eleverna att skratta igenkännande."
Södra Dalarnes Tidning
 
"Elever fick många tankeställare. Många värderingsfrågor när Bengt Kyllinge hade lektion i livskunskap. Tvära kast i livskunskap förmedlar Bengt Kyllinge. Hur är det när man blir äldre? Blir det bättre och enklare att leva? Vilka skönhetsideal har vi fått...?"
Dala-Demokraten
 
"Bengt Kyllinge har mycket i sitt bagage och det delar han gärna med sig av. ...tog Bengt på ett roligt och intressant sätt, upp jobbiga och mindre jobbiga ämnen som han varvade med egenkomponerade låtar. ... Barnen skrattade så att de höll på att kikna och de vuxna låg dubbelvikta, kippande efter andan."
Södra Dalarnes Tidning